3 Νοε 2009

X-RAY SPEX LIVE @ THE ROUNDHOUSE LONDON 2008



X-RAY SPEX
“Μία από τις πιο εμπνευσμένες και αυθεντικές μπάντες στο μουσικό στερέωμα της σύγχρονης punk σκηνής”

The Virgin Encyclopedia of Popular Music.

Η δημιουργική punk μπάντα X-RAY SPEX κυκλοφόρησε ένα special live CD/DVD, που ηχογραφήθηκε στην περσινή τους sold out εμφάνιση στο Roundhouse με τη βοήθεια των label Future Noise και Year Zero.
Οι X-Ray SPEX στην πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση από το 1979 παρουσίασαν το κλασσικό τους album “Germ free Adolescents” ,στο οποίο συμμετείχαν η Poly Styrene και ο μπασίστας Paul Dean συνοδευόμενοι από τους φίλους Sid Truelove (punk ντράμερ με τους Rubella ballet και τους Flux of Pink Indians),Gt.Saxby (πρώην κιθαρίστας με τον Arnold με συμβόλαια στην Creation Records και την Poptones) και τον Flash(πρώην μέλος των Sax με τους Rip Rig & Panic, Jah Wobble ,Don Cherry και τους Stilts)στο χώρο Roundhouse του Λονδίνου στις 6 Σεπτεμβρίου του 2008 μπροστά σε 3.000 ενθουσιώδεις θεατές.
Οι X-Ray spex δημιουργήθηκαν το 1976 από την Poly Styrene, η οποία βάζοντας μια αγγελία στο NME και το Melody Maker, απευθυνόταν σε «νέους punks που θέλουν να ενωθούν».. Ο συνδυασμός των σκληρών riffs, η καταπληκτική φωνή της Poly Styrene και οι αυθεντικοί στίχοι, που καυτηριάζουν την καταναλωτική κοινωνία υπήρξε τέλειος. Παρά το γεγονός ότι η παραμονή τους στα μουσικά δρώμενα(με πολλά hit singles και ένα album που έκανε μεγάλη επιτυχία) ήταν σύντομη, η επιρροή τους συνεχίστηκε για δεκαετίες κυρίως λόγω της εικονικής παρουσίας της Poly και του επαναπροσδιορισμού των κανόνων.
Οι X-Ray spex ξεπέρασαν την punk σκηνή, επηρεάζοντας τη νέα σκηνή των indies κι αργότερα των Rio Grrrl rockers όπως οι Yeah Yeah Yeahs και οι Gossip. Ο βαθιά ευφυής και ευρηματικός τρόπος που έγραψαν μουσική oi X-Ray spex, τους κάνει να φαίνονται όπως ήταν παλιότερα και να εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να είναι πολύ σπάνιοι…ένα group που πότε δεν «πάλιωσε».
Στη συσκευασία εσωκλείεται και η δημοσιευμένη εκδοχή του ακυκλοφόρητου “Diary of the 70s” της Polly,που αναδεικνύει τα πρώτα της βήματα με τους X-Ray spex.
To cd-dvd διανέμεται στην Ελλάδα απο την astraia music


BUY IT NOW!






Bookmark and Share